Om

From Sweden with Love

Jag minns hur jag ofta fascinerades av min mormors smycken när jag var liten och framförallt var det en guldring med bergkristall som WZtrollband mig. Även om jag då inte drömde om att bli smyckedesigner så har kreativiteten och skaparglädjen alltid funnits hos mig. När silversmidet sedan fann mig i vuxen ålder så frambringade skapandet en helt ny känsla av frihet och det dröjde inte länge innan jag började köpa på mig diverse hammare, sågar, filar och tänger mm. Att återvända till tidigare inrutat liv var inte ett alternativ, istället förde silver-/guldsmidet mig åter till barndomen.

 

Jag är uppvuxen på Orust i Bohuslän varför kontrasten mellan hav, fjordar, skogar och klippor var en del av min uppväxt. Målsättningen med mina smycken är att genom kontraster lyfta fram naturens inneboende skönhet.

Ödmjukhet för materialet och hantverket är också anledningen till att alla smycken som bär mitt namn är formgivna för hand.

Med gjutformar och industrikänsla går det levande i materialen förlorat och möjligheten att fånga en spontan känsla eller en flyktig tanke uteblir. Mina smycken får istället växa fram i sin egen takt allt eftersom mitt hantverk och mina idéer utvecklas. Dessutom kan jag låta naturens element och skönhet styra mig i mitt skapande istället för tvärtom.

Företaget WZ Jewellery bildades under 2010 och lanseringen av smyckena skedde i samband med Bröllopsmässan på Grand Hôtel i Stockholm den 28-30 januari 2011 och har sedan dess fått fantastiskt fin respons såväl från kunder som media. Bla brud och hårsmyckena fick stor uppmärksamhet och har synts i bla  Damernas Värld Bröllopsspecial, Expressen mfl. För att se mer, titta under fliken PRESS   Återförsäljare är bla den välrenommerade butiken Jarl Sandin i Göteborg.   Följ med på Facebook för nyheter, media, uppdateringar, erbjudanden mm. Passa även på att ”Gilla” facebook-sidan så har du chans att vinna presentkort!   Vår ateljé och showroom ligger i Kålltorp, Göteborg. Kurser i silversmide hålls här regelbundet, vilket även är ett mycket uppskattat och populärt inslag för bla möhippor. Kontakta oss gärna för mer information eller ett personligt möte!

Smyckeformgivaren Weronica Ziemann skapar unika, tidlösa och personliga smycken som varar i generationer där stilrent möter lekfullt.

  Med en uppväxt på Orust och förkärlek till natur, är utgångspunkten alltid en stilren och enkel bas i Sterlingsilver 925 eller Guld 18K. Idéer från det bohusländska landskapet samt de fyra årstiderna kan man återfinna i formerna  samt inslag från olika stenar och mineraler så som ametist, bergkristall, rökkvarts, rosenkvarts och granit.   Inspirationen till att skapa smyckena kommer främst ifrån Sveriges vackra västkust och våra 4 årstider men även från olika resor och upplevelser i livet.   Företaget WZ Jewellery bildades under 2010 och lanseringen av smyckena skedde i samband med Bröllopsmässan på Grand Hôtel i Stockholm den 28-30 januari 2011 och har sedan dess fått fantastiskt fin respons såväl från kunder som media. Bla brud och hårsmyckena fick stor uppmärksamhet och har synts i bla  Damernas Värld Bröllopsspecial, Expressen mfl. För att se mer, titta under fliken PRESS   Återförsäljare är bla den välrenommerade butiken Jarl Sandin i Göteborg och Juvelen i Falun   Följ med på Facebook för nyheter, media, uppdateringar, erbjudanden mm. Passa även på att ”Gilla” facebook-sidan så har du chans att vinna smycken eller presentkort!   Vår ateljé och showroom ligger i Kålltorp, Göteborg. Kontakta oss gärna för mer information eller ett personligt möte.

   Varmt välkommen!