Om

From Sweden with Love

 

Kommer du ihåg hur det var att som barn få tillträde till en vuxens smyckesskrin? Hur innehållet fick tiden att stanna upp och fantasierna att vandra. Jag minns hur jag ofta fascinerades av min mormors smycken och framförallt var det en guldring med bergskristall som trollband mig. Även om jag då inte drömde om att bli smyckedesigner så har kreativiteten och skaparglädjen alltid funnits hos mig. När silversmidet sedan fann mig i vuxen ålder så frambringade skapandet en helt ny känsla av frihet och det dröjde inte länge innan jag köpte en hel uppsättning av sågar, filar och tänger. Att återvända till mitt tidigare inrutade liv var inte ett alternativ, istället förde silversmidet mig åter till barndomen. 

 

Jag är uppvuxen på Orust i Bohuslän varför kontrasten mellan hav, fjordar, skogar och klippor var en del av min uppväxt. Målsättningen med mina smycken är att genom kontraster lyfta fram naturens inneboende, nästan blyga, skönhet. Till min hjälp har jag främst stenar och mineraler även om jag ibland överraskar med oväntade inslag, som kullager och metallskrot. Känslan att kunna skapa något beständigt av det bortslängda, att ta tillvara på resurserna är ett viktigt ställningstagande för mig.

 
Ödmjukhet för materialet och hantverket är också anledningen till att alla smycken som bär mitt namn är formgivna för hand. Med gjutformar och industrikänsla går det levande i materialen förlorat och möjligheten att fånga en spontan känsla eller en flyktig tanke uteblir. Mina smycken får istället växa fram i sin egen takt allt eftersom mitt hantverk och mina idéer utvecklas. Dessutom kan jag låta naturens element och skönhet styra mig i mitt skapande istället för tvärtom.

 
Trots att jag rest jorden runt på jakt efter både inspiration och material finns det alltså en plats jag alltid återvänder till. Orust. När jag idag vandrar på ön håller jag konstant blicken fäst mot marken i hopp om att finna det iögonfallande, precis som när jag var barn.

Jag försöker inte återskapa min mormors smycken, däremot söker jag hela tiden den där kittlande upplevelsen av att finna och utveckla skönhet ur det enkla och oväntade.

 

 

 

Företaget WZ Jewellery 925 bildades under 2010 och lanseringen av smyckena skedde i samband med Bröllopsmässan på Grand Hôtel i Stockholm den 28-30 januari 2011 och har sedan dess fått fantastiskt fin respons såväl från kunder som media.
Bla brud och hårsmyckena fick stor uppmärksamhet och har synts i bla  Damernas Värld Bröllopsspecial, Expressen mfl. För att se mer, titta under fliken PRESS

 

Återförsäljare är bla den välrenommerade butiken Jarl Sandin i Göteborg.

 

Följ med på Facebook för nyheter, media, uppdateringar, erbjudanden mm. Passa även på att ”Gilla” facebook-sidan så har du chans att vinna presentkort!

 

Vår ateljé och showroom ligger i Kålltorp, Göteborg. Kurser i silversmide hålls här regelbundet, vilket även är ett mycket uppskattat och populärt inslag för bla möhippor.

Kontakta oss gärna för mer information eller ett personligt möte!