In the making…

Det är en lång process innan varje ring, halsband, armband osv blir till och vi vill gärna ge dig en inblick i hur just ditt smycke formas fram för hand.

 

Ingenting formgjuts utan arbetet startar alltid med en bit plåt eller tråd i Sterlingsilver 925 eller 18K Guld.

Här är ett exempel på en ring som blir till. Först beräknas materialet efter storlek på fingret samt modell och därefter börjar arbetet.

 

 

Smycket stämplas alltid med WZ, ortstämpeln (Göteborg) samt ansvarsstämpeln (925 eller 18K) som anger finhalt samt vilken ädelmetall smycket består av.

När stämplar och eventuell text är på plats är det dags att sätta ihop ringen och det görs genom att ringen först hamras ihop och sedan lödas igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedan ser ni delar ur tillverkningen av halssmycket Eden.

 

Eden är ett halvstelt halssmycke i frostad finish som har fått en oerhört fin kritik från såväl återförsäljare som kunder. Det kommer att finnas med under hela 2013 på alla BröllopsMagasinets vepor runt om på mässor i Sverige, Norge, Danmark och Finland samt i BröllopsMagsinets stora vårnummer som kommer ut v.9 2013!

 

Eden blev även omslagsbild för finska upplagan av BröllopsMagasinet samt finns med i sommarens stora jubileumsnummer i Norden tillsammans med bla Lovely halssmycke mfl.